SUA lansează licitaţia pentru gardul cu Mexic: Să fie înalt, greu de străpuns şi de căţărat pe el

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trebuie să fie înalt, să nu se poată cățăra pe el, dificil de străpuns și să se integreze în peisaj. Acestea sunt unele dintre exigențele cu privire la gardul care va despărți Statele Unite de Mexic, prezentate de către Guvernul federal, care a lansat o licitație ce se va încheia cu unul dintre cele mai mari proiecte guvernamentale de construcție din istoria Statelor Unite, relatează CNN.

„Designul gardului trebuie să fie impunător fizic prin înălțime”, a subliniat, vineri, Serviciul american Vamal și pentru Protecția Frontierelor, în anunțul licitației adresat constructorilor.

Asta înseamnă 9 metri înălțime, deși funcționării scriu că „modele cu înălțimea de cel puțin 5,4 metri pot fi acceptabile”.

Zidul trebuie să fie imposibil de escaladat fără scară și să îngreuneze folosirea unor instrumente „comune, dar și mai sofisticate de cățărat”, precum cârlige de cățărat.

De asemenea, el trebuie să reziste unor încercări de penetrare sau de trecere pe sub el. În cererea de oferte se menționează clar că este necesar să reziste cel puțin 30 minute, dar ideal peste patru ore, unor încercări de găurire cu „barosul, cricul, târnăcopul, dalta, instrumente de dărâmat sau tăiat cu baterii, lampă de sudură cu oxigen sau acetilenă sau altor asemenea instrumente portabile”.

Altă cerință este ca zidul să fie „agreabil din punctul de vedere al culorii” și să se integreze în peisajul înconjurător de partea americană a frontierei. Nu se fac precizări cu privire la estetica de partea mexicană a frontierei, relatează ziare.com.

După ce a spus inițial că zidul ar trebui să fie de beton, Guvernul și-a lărgit cererea și a anunțat că va lua în considerare și „alte modele”.

Executivul a sugerat, vineri, că modele care nu sunt din beton „ar putea să nu fie pe deplin solide” și ar putea să prezinte „o componentă prin care să se vadă dincolo”, astfel încât patrula de frontieră va „conștientiza situația” de partea mexicană.

Aceste specificații le lasă aproape toată munca de proiectare ofertanților interesanți, care au termen aproape două săptămâni să dezvolte și să-și depună planurile, considerate propuneri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...