(video) Frumoasa și Bestia (2017): 12 lucruri interesante pe care să le știi despre film

Beauty-and-the-Beast-2017

Filmul Frumoasa şi Bestia (2017) a ajuns pe marile ecrane din 17 martie. Iar, fanii se pot bucura de povestea fermecătoare şi de personajele îndrăgite, dar iată și câteva lucruri mai puţin cunoscute despre film.

Povestea clasică din „Frumoasa şi Bestia” şi mesajul pe care îl transmite – acela că frumuseţea adevărată vine din interior – datează din secolul al XVII-lea. Astăzi, tema poveştii este la fel de actuală şi relevantă, continuând să le stârnească înteresul oamenilor, rezultând astfel nenumărate reinterpretări. În rolurile principale în această nouă ecranizare sunt Emma Watson și Dan Stevens, scrie playtech.ro.

Mai jos găsiți câteva lucruri interesante despre noul film Frumoasa și Bestia (2017).

#1. Pe durata producţiei, au fost folosite peste 8,700 de lumânări ca decor pe platourile de filmare.

#2. Podeaua din sala de bal din castelul Bestiei a fost realizată din peste 3,600 mp de marmură falsă, iar designul său este inspirat de modelul tavanului din Benedictine Abbey din Braunau, Germania. Cele 10 candelabre de sticlă din sala de dans sunt inspirate de candelabrele din Versailles. Acestea au fost mătuite, acoperite cu materiale textile şi luminate de multe lumânări.

#3. Aproximativ 1,500 de trandafiri roşii au fost crescuţi sau cumpăraţi în timpul producţiei, aceştia fiind utilizaţi pentru cercetare sau ca decor pe platou.

#4. Pădurea fermecată care înconjoară castelul Bestiei a cuprins mulţi copaci adevăraţi, garduri vii, un lac îngheţat şi 20,000 de ţurţuri. Realizarea acestui decor a durat 15 săptămâni.

#5. Rochia galbenă a lui Belle a fost realizată din aproximativ 55 de metri de organza satinată. Pentru crearea ei au fost necesari peste 900 de metri de aţă şi peste 12,000 de ore de muncă. Rochia a fost împodobită cu 2,160 de cristale Swarovski.

#6. În timpul producţiei, departamentul de costume s-a ambiţionat să creeze costume realizate într-un mod etic şi sustenabil. Materialele organice au fost alese de la furnizori care îşi plătesc echitabil angajaţii şi care sunt atenţi cu mediul înconjurător. Lucrând în colaborare cu Eco Age şi Green Carpet Challenge, departamentul de costume a folosit coloranţi naturali, eliminând cu atenţie apa reziduală.

#7. O echipă de producţie formată din 1,000 de oameni a lucrat contra cronometru pentru a proiecta, a construi şi a decora platourile imense de filmare.

#8. Phillipe, calul lui Belle (Emma Watson) şi al lui Maurice (Kevin Kline) este jucat de trei cai diferiţi, iar doi dintre ei au fost vopsiţi zilnic pentru a semăna între ei.

#9. Emma Watson (Belle), Emma Thompson (Mrs. Potts), Luke Evans (Gaston) şi Nathan Mack (Chip) îşi sărbătoresc cu toţii ziua de naştere pe 15 aprilie.

#10. Froufrou, căţelul doamnei Garderobe (Audra McDonald) şi a maestrului Cadenza (Stanley Tucci), este jucat de Gizmo, un căţeluş luat dintr-unul dintre cele mai vechi şi mai celebre centre de salvare a animalelor din Marea Britanie.

#11. Stema castelului Bestiei este reprezentată de un leu, un mistreţ şi anagrama „WD”. Anagrama are menirea de a reprezenta un personaj fictiv, William Devereaux, dar te poate duce cu gândul şi la Walt Disney.

#12. Câteva dintre versurile originale scrise de Howard Ashman pentru cântecele „Gaston” şi „Frumoasa şi Bestia” nu au fost folosite în filmul animat, dar au fost adăugate în adaptarea live-action.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente