Jean-Claude Juncker îl critică pe Trump: Chiar vor americanii să ajungă la război comercial cu Europa?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un „război comercial” între Uniunea Europeană și Statele Unite ar fi în dezavantajul ambelor părți, atrage atenția Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, criticând din nou atitudinea președintelui american, Donald Trump, de a saluta ieșirea Marii Britanii din UE.

„Chiar vor americanii să ajungă la război comercial cu Europa? Un război comercial ar fi dăunător atât intereselor Europei, cât și intereselor Statelor Unite”, a afirmat Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat revistei germane Bild, citat de ziare.com.

Juncker a atras atenția că Uniunea Europeană tratează cu seriozitate tonul protecționist al lui Donald Trump și se pregătește pentru orice situație în relațiile comerciale bilaterale.

Oficialul a făcut aceste declarații în contextul întrevederii pe care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut-o vineri, la Washington, cu președintele SUA, Donald Trump.

Cu această ocazie, Angela Merkel a pledat pentru reluarea negocierilor între Uniunea Europeană și Statele Unite pe tema Tratatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Joi, Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a dat asigurări că Washingtonul nu vrea conflicte comerciale, însă, unele acorduri internaționale ar trebui, în opinia lui, revizuite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...