Tiraspolul, deranjat de reținerea la Chișinău a unui „oficial” transnistrean, care mergea la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa-numitele autorități din regiunea separatistă Transnistria s-au arătat deranjate de reținerea, pentru verificări suplimentare, a pretinsului președinte adjunct al Sovietului Suprem al Transnistriei, Galina Antiufeeva, care a trecut prin Aeroportul Internațional Chișinău pentru a zbura la Moscova.

Antiufeeva a fost reținut de organele de drept de la Chișinău pentru verificări suplimentare, în timp ce se deplasa spre Aeroportul Internațional Chișinău, de unde urma să zboară spre capitala Federației Ruse, ceea ce a trezit nemulțumirea „autorităților” separatiste transnistrene.

Așa-numitul Minister de Externe al regiunii separatiste anunță că, în drum spre Aeroport, Antiufeeva a fost oprită de poliția de la Chișinău, iar mașina acesteia a fost „blocată pentru mai multe ore”, timp în care oamenii legii ar fi „presat-o psihologic”.

Tiraspolul a calificat acest caz drept atitudine „distructivă” față de „oficialii” transnistreni și că „asemenea acțiuni neprietenești” influențează negativ perspectivele de stabilizare ale relațiilor bilaterale.

În context, așa-numitul Minister de Externe a subliniat faptul că, partea transnistreană dispune de „forme adecvate” pentru a răspunde acestor „provocări”.

Poliția de Frontieră nu a comentat declarația „autorităților” de la Tiraspol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...