Fii voluntar la AVI Moldova și călătorește în Italia, Germania sau Ucraina

milano_poza_3

AVI Moldova te invită să fii voluntar în cadrul taberelor de lucru marca SCI. În timp de una-două săptămâni poți face parte dintr-o echipă internațională de voluntari care lucrează împreună cu comunitățile locale din Ucraina, Italia sau Germania.

„My inner and outer peace” (15-29 mai, Ucraina, Zaporizhzhia)

Scopul taberei este de a reuni participanți din Ucraina și în alte țări pentru a învăța și practica cum să trăiești și să lucrezi, respectându-te pe tine, apropiații tău și mediul înconjurător.

Pe parcursul a două săptămâni, mai mult de 15 de ore de cursuri de instruire vor fi dedicate pentru a înțelege mai profund natura conflictului și găsirea răspunsului la întrebarea „Ce ne împiedică să avem pacea interioară și exterioară?”.

De asemenea, voluntarii sunt bineveniți să ajute la pregătirea unei stațiuni înainte de începerea sezonului de vară.

Cerințe pentru participare: vârsta 18-99 ani, cunoașterea limbii ruse.

„Olinda: renovation, inclusion & mental health” (11-18 mai, Italia, Milano)

Sunt invitați voluntari pentru a ajuta la renovarea unor spații în clădirile asociației Olinda, centru ce promovează integrarea socială a persoanelor cu dizabilități mintale.

Vor fi organizate acțiuni de curățare a grădinii și a spațiului în fața și în spatele căminului; construirea băncilor și a meselor din materiale reciclate; plantarea de copaci; aratul și semănatul în mica grădină de legume în spatele căminului etc. Împreună cu experții din asociație, voluntarii vor afla mai multe despre „Legea Basaglia” (una dintre legile cele mai avansate din Europa în ceea ce privește sănătatea mintală) și de ce spitalele de psihiatrie din Italia au fost închise și înlocuite cu mai multe centre umane de sănătate mintală.

Cerințe pentru participare: vârsta 18-99 ani, cunoașterea limbii engleze.

„Wikipedia for peace” (4-18 iunie, Germania, Berlin-Lichterfelde)

În acest workcamp, voluntarii vor cunoaște mai multe despre Wikipedia și alte proiecte Wikimedia și vor crea un conținut de calitate pe tematica persecuției și refugiului. Voluntarii vor avea posibilitatea de a cerceta articole Wikipedia, scrie și traducere articole noi și vor îmbunătăți articole existente în limba maternă.

De asemenea, vor fi făcute fotografii ale monumentelor culturale și memoriale pentru Wikimedia Commons și va avea loc un schimb de experiență cu comunitatea austriacă Wikipedia.

Cerințe pentru participare: vârsta 18-99 ani, cunoașterea limbii engleze.

În cadrul unei tabere internaționale pentru voluntari, organizatorii asigură cazarea şi masa, iar participantul va trebui să acopere cheltuielile pentru transport. Taxa de participare este 50 euro.

Dacă ești interesat să participi în aceste tabere sau eşti interesat de o altă tematică și doreşti să vizitezi o altă ţară decât cele menţionate mai sus, expediază un mesaj la adresa [email protected] și află care este procedura de aplicare. Înscrierea la tabere are loc după modelul primul venit, primul servit. Nu ezita, locurile sunt limitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente