Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De la Ministerul Justiției, în…

De la Ministerul Justiției, în partidul lui Renato Usatîi. Cine sunt cei doi vicepreședinți ai Partidului Nostru aleși astăzi

facebook.com/renato-usatii

Astăzi, Elena Grițco și Dumitru Ciubașenco  au fost aleși vicepreședinți ai Partidului Nostru în cadrul Consiliului național al formațiunii.

Anterior, Elena Grițco  a  fost angajată a Ministerului Justiției în cadrul Direcției Organizații Necomerciale. Astfel, în 2014, la mijlocul lunii iunie, două angajate de la Ministerul Justiției: Elena Grițco și Nina Cereteu, au susținut o conferință de presă împreună cu omul de afaceri Renato Usatîi. În cadrul conferinței, cele două foste funcționare din cadrul Direcției Organizații Necomerciale a Ministerului Justiției au spus că pregătiseră un răspuns pozitiv la solicitarea lui Renato Usatâi de a schimba denumirea Partidului Popular Republican, pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic, în Partidul Nostru, însă, potrivit lor, Oleg Efrim le-a dat indicații să nu înregistreze noua denumire a partidului. Efrim a respins, la rândul său, aceste acuzații,  spunând  că  e vorba de un conflict de interese, în cazul în care „două funcționare au apărut într-o conferință de presă cu un politician”.

Dumitru Ciubașenco a fost candidatul PN în scrutinul prezidențial din 30 octombrie. Dumitru Ciubașenco are  53 de ani, este originar din Chișinău. Mama sa, Valentina, a fost asistentă medicală, iar tatăl, Alexei – jurnalist, fiind redactor-șef la mai multe ziare, dar și președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului sau director la Moldova-film. Ciubașenco a studiat jurnalismul la Chișinău, apoi s-a transferat la Universitatea de Stat din Moscova. A activat în calitate de jurnalist la mai multe agenții de presă și ziare, fiind astăzi unul din fondatorii ziarelor „Moldavschie vedomosti” și „Panorama”. Ciubașenco locuiește într-o vilă cu două niveluri din comuna Stăuceni, neînregistrată la Cadastru, amplasată într-o întovărășire pomicolă administrată de soția sa, Svetlana, care conduce un automobil de model Subaru Forester, cu un preț de piață de peste 10 mii de euro, dublu față de venitul oficial pe ultimii doi ani al familiei.

Citiți și: 

Cu ce se ocupă fostele angajate ale Ministerului Justiției: Elena Grițco și Nina Cereteu 

Vila neînregistrată la Cadastru a candidatului Ciubașenco