După ce a fost declarat produs alimentar, vinul poate fi cumpărat și după ora 22.00

wine
Foto: instagram.com/merkulovigor/

Vinul este declarat produs alimentar prin votul final al legislativului asupra unui proiect de modificare a mai multor legi. Totodată, ca în majoritatea statelor din Uniunea Europeană, vinul va fi clasificat în vin cu și fără denumire de origine protejată, vin cu și fără indicație geografică protejată și vin cu și fără denumire de soi, transmite IPN.

Odată declarat produs alimentar, vinul poate fi comercializat și după ora 22.00. De asemenea, va fi permisă publicitatea produselor vitivinicole la televiziune și în presa scrisă.

Potrivit legii, modificările vor crea premise pentru dezvoltarea sectorului vinicol în Republica Moldova. Autorul proiectului a spus că în ultimii ani populaţia Republicii Moldova consumă mai mult alcool tare, cu concentraţia de peste 40 de grade. Anual se consumă peste 150 de milioane de litri de bere, peste 70 de milioane de litri de băuturi cu concentraţie mare de alcool, iar vin se consumă doar 15 milioane de litri. Potrivit deputatului, în majoritatea cazurilor nu este clar din ce materie primă se produc băuturile alcoolice tari.

Membrii Comisiei drepturile omului au criticat acest proiect de lege spunând că de fapt liberalizează piaţa de alcool şi va majora şi mai mult volumul de alcool consumat pe cap de locuitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente