Sfatul nutriționistului: 5 greșeli pe care să nu le faci la micul dejun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Te numeri printre persoanele care evită să mănânce micul dejun pe motiv că li se face foame prea repede? Înseamnă că nu mănânci ce trebuie. Keri Gans, o nutriționistă din Statele Unite, a făcut pentru U.S. News Health lista greșelilor pe care le fac de obicei oamenii la prima masă a zilei. Uite care sunt acestea:

1. Nu consumi suficiente proteine
Că să nu-ți fie foame până la următoarea masă, e important să consumi proteine la micul dejun. Din păcate însă, o porție de cereale cu lapte nu-ți acoperă toate nevoile. Mănâncă și un ou pe lângă și te vei simți mai bine.

2. Mănânci prea puține fibre

Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât mai repede se digeră mâncarea și cu atât mai repede ți se va face foame. O altă soluție în acest caz este să consumi fibre, care mai și îmbunătățesc digestia. Poți, pur și simplu, să adaugi niște semințe de chia sau de in în cerealele pe care le mănânci de obicei.

3. Nu consumi suficiente grăsimi
O masă fără grăsimi nu este deloc sățioasă și ți se poate face foame după numai o oră. Așa că mănâncă grăsimi sănătoase – iaurt grecesc cu semințe, avocado sau nuci.

4. Mănânci prea puțin
Chiar dacă un fruct este bogat în vitamine și fibre, nu este suficient pentru prima masă a zilei. Aceasta trebuie să fie consistentă. Nu-ți face griji, vei arde caloriile în timpul zilei. Încearcă să consumi undeva între 300 și 400 de calorii la micul dejun și te vei simți mult mai bine. Acest sfat este valabil și pentru persoanele aflate la dietă pentru că le va ajuta să mănânce mai puțin în timpul zilei.

5. Mănânci prea târziu
Nutriționiștii recomandă să mănânci micul dejun în prima oră de la trezire. Atunci îți pui metabolismul la treabă și îți faci plinul de energie și nutrienți pentru prima parte a zilei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...