Ghimpu despre relația Dodon-Plahotniuc: „Nu cred că ar fi o cârdășie. Au viziuni diferite”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu crede că între președintele Igor Dodon și liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc ar exista o colaborare.

În viziunea liberalului, cei doi nu sunt în cârdășie, deoarece „au viziuni diferite”.

„Nu cred că ar fi o cârdășie între Dodon și Plahotniuc, fiindcă sunt cu viziuni diferite. Totul a depins de doamna Sandu. A trebuit să nu atace, dar să fie mai calmă cu PD. Nu poate să existe o cârdășie, când Dodon reprezintă și Partidul Socialiștilor. Cum poți să intri în cârdășie cu el dacă el are program contra guvernare”, a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

În același timp, liberalul spune că votul uninominal îi favorizează pe socialişti şi, dacă va fi modificat sistemul electoral în acest sens, aceştia ar putea câştiga viitoarele alegeri parlamentare.

„În anii 90 am câştigat cu 78 la sută prin votul uninominal. Atunci ne-am gândit noi cum să organizăm alegerile în stânga Nistrului şi am ajuns la concluzia că doar votul pe circumscripţie este o opţiune ca toţi să poată vota. Acum în Transnistria nu pot avea loc alegeri, deoarece cei de acolo trăiesc de mai mult timp într-un mediu nedemocratic”, a spus fruntaşul liberal.

Mihai Ghimpu a dat asigurări că deputaţii liberali nu vor vota pentru sistemul uninominal. „Pe Ghimpu nu-l iau nici cu tancurile, nici cu presiunile, nici cu vodka. Cetăţenii sunt pentru votul uninominal, nefiind informaţi ce înseamnă aceasta. Doar deputaţii PDM sunt pentru votul uninominal”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...