(FOTO) Dodon, umilit de Putin: A fost pus să-l aștepte 4 ore pe liderul de la Kremlin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon nu a mers la Moscova cu mâinile goale. Acesta a luat cu el, pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, câteva sticle de vin din colecția proprie a președintelui rus, păstrate în cramele de la Cricova, doar că darul a trebuit să „aștepte” în anticameră aproape 4 ore, la fel și șeful statului moldovenesc.

Potrivit presei ruse, preşedintele Igor Dodon l-ar fi aşteptat tocmai patru ore în sala de recepţie pe liderul de la Kremlin.

Citește și: (FOTO) Dodon i-a înmânat președintelui rus câteva sticle din colecția acestuia păstrată la Cricova

Potrivit jurnaliştilor de la mk.ru, întâlnirea celor doi era preconizată pentru ora 13.00, însă a avut loc la ora 17.00, pe motiv că Putin ar fi avut şi alte întrevederi prevăzute.

media_148977112518181700

Vladimir Putin a subliniat faptul că, chiar dacă ultima întrevedere cu Igor Dodon a avut loc recent, ei au despre ce discuta. Cei doi șefi de stat au discutat probleme ce țin de cooperarea comercial-economică, de situația migranților moldoveni în Rusia și de reglementarea transnistreană.

media_148977112639697900
De asemenea, potrivit RIA Novosti, Dodon și-a exprimat intenția de a discuta cu liderul rus cu privire la „demersul diplomatic” al guvernului și parlamentului de la Chișinău la adresa autorităților ruse.

„Dinamica este una pozitivă. Desigur, ar fi bine să discutăm și despre exporturi, și despre migranți, și despre Transnistria. Și cazul demersului diplomatic de săptămâna trecută al guvernului și parlamentului. Problemele tehnice nu trebuie abordate la nivel politic, făcând astfel de pași”, a declarat Dodon la începutul întrevederii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...