Participă la o audiere publică pe tema îmbunătățirii trecerilor de pietoni din Chișinău

crosswalk

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă (FOSI), organizează prima audiere publică pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău, în cadrul căreia se va discuta propunerea modernizarea trecerilor de pietoni, ceea ce va duce la micșorarea numărului mare de victime (persoane traumatizate și decedate) din cauza accidentelor rutiere.

Doritorii de a participa la eveniment sunt așteptați miercuri, 22 martie 2017, în sala de ședințe nr.15 a Primăriei municipiului Chișinău, bul. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83. Audierea publică se va desfășura în intervalul de timp 17:30-19:00.

Scopul audierii publice este discutarea unor alternative menite să contribuie la descreșterea numărului de persoane traumatizate/decedate, cum ar fi: îmbunătățirea iluminării trecerilor de pietoni; construcția refugiilor pietonale și reamenajarea intersecțiilor; Instituirea vitezei limită de 30km/h pe zone extinse ale orașului. După organizarea evenimentului experții IPRE vor definitiva o propunere de politică publică, care ulterior va fi promovată și transmisă Consiliului și Primăriei municipiului Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente