Motivele pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Femeile se confruntă cu un nivel mai mare de stres, cu mai multe boli cronice, depresie, anxietate, fiind mai susceptibile să devină victime ale violenței. Câștiga mai puțin, iar în multe țări nici măcar nu au aceleași drepturi că bărbații. În ciudă inegalităților sexuale, acestea trăiesc mai mult decât bărbații, scrie businessinsider.com

Femeile au avantaje biologice care le permit să trăiască mai mult. De exemplu, estrogenii podusi de organismul acestora scad densitatea lipoproteinelor colesterolului, reducând riscul cardiovascular. Testosteronul, pe de altă parte, crește concentrațiile sanguine ale colesterolului rău și scade nivelul de colesterol bun. Acest lucru supune bărbații la un risc mai mare de hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Când vine vorba de boli cronice, femeile tind să dezvolte mai multe dintre acestea. Dar, există o diferență notabilă în această privință. Bărbații și femeile au diferite tipuri de boli cronice. În timp ce sexul tare este predispus la boli ce le pot fi fatale, femeiele dezvoltă boli mai ușor de tratat.

Studiile au arătat că, în general, femeile sunt mai conștiincioase în ceea ce privește întreținerea stării de sănătate, dând o mai mare importantă simptomelor, atunci când acestea apăr. Pe de altă parte, bărbații întârzie inițierea tratamentului de orice fel, fiind mai reticienti în această privință. Mulți bărbați deprind comportamente riscante și nesănătoase, neacordând atenția cuvenită stării de sănătate.

Aici pot fi incluse diferite exemple, de la percepția cu privire la riscul provocat de fumat și până la atacurile teroriste. Printre pietoni, bărbații încalcă mai multe reguli rutiere decât femeile. La fel și în timpul șofatului. Acest lucru se datorează, în mare parte, asumării mai multor riscuri pentru bărbați, subestimarea riscului și impulsivității.

Consumul de substanțe periculoase este, de asemenea, mai frecvent în rândul bărbaților decât în rândul femeilor. Indiferent că vorbim de alcool sau droguri.

În majoritatea țărilor, bărbații sunt mai predispuși la gesturi de sinucidere decât femiele. Unul dintre motivele din spatele raței crescute de suicid în rândul bărbaților este procentul ridicat al tulburărilor psihice precum și îngrijirea precară a sănătății mintale.

De obicei, atunci când bărbații se confruntă cu stres, ei au un risc mai mare de a dezvoltă probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia, pentru că ei nu vorbesc despre emoțiile lor și ei nu caută ajutor de specialitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...