Petiție online: Părinții sunt împotriva vacanțelor de 42 de zile în grădinițe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Părinții sunt împotiva stopării activității grădinițelor timp de 42 de zile din vară. Aceștia au inițiat o petiție online prin care cer Ministerului Educației să anuleze această inițiativă, dat fiind faptul că părinții sunt puși în situația de a-și lua cu ei copii la serviciu.

„Suntem indignați că aceste prevederi, atât de importante pentru cei 150 000 de copii care frecventează instituțiile preșcolare din tara noastră, au fost incluse în mare taină, fără consultări deschise cu societatea civilă, cu părinții, fără a fi publicat cel puțin un articol în presă sau pe pagina web a Ministerului”, este menționat în petiție.

Totodată, prin astfel de acțiuni părinții costată că Ministerul Educației manifestă nepăsare față de copii, dar și o lipsă totală de respect față de părinții acestora, de la care lunar percep taxe de sute și mii de lei pentru susținerea instituțiilor preșcolare.

Părinții solicită anularea necondiționată a prevederilor privind sistarea activității grădinițelor pentru un termen de 42 zile; publicarea pe pagina web a Ministerului Educației a proiectului Regulamentului- cadru al instituției de educație timpurie, dar și a altor proiecte de documente normative în proces de elaborare și organizarea audierilor publice și dezbaterilor privitor la proiectul Regulamentului – cadru al instituției de educație timpurie.

Petiția poate fi găsită și semnată AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...