Trei sferturi din votanţii francezi sunt de părere că Francois Fillon, candidatul conservatorilor, ar trebui să se retragă din cursa prezidenţială din Franţa. potrivit datelor unui sondaj realizat de institutul de cercetare Odoxa,

Popularitatea fostului premier Francois Fillon a cunoscut un declin puternic în urma implicării sale în mai multe scandaluri financiare, acesta fiind recent inculpat pentru deturnare de fonduri, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi.

Sondajul mai arată că aproape nouă din zece respondenţi consideră că Fillon nu este sincer, iar trei sferturi spun că politicanul nu este "convingător".

Sondajul a fost realizat online pentru postul de radio France Info pe un eşantion de 1.006 de persoane.

Anterior considerat favorit să câştige alegerile din Franţa, Fillon a început să piardă teren în faţa principalilor săi contracandidaţi, centristul Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional.

Ultimele sondaje indică faptul că Fillon ar fi eliminat încă din primul tur, programat să aibă loc pe data de 23 aprilie.