Moţiunea PSRM împotriva ministrului Transportului a căzut: Chirinciuc rămâne în funcţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După câteva ore de audieri a raportului activităţii ministrului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, moţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a căzut.

Socialiștii au încercat să-l demită pe Chirinciuc pe motiv că ceea ce se face astăzi în domeniul transportului şi, în special, în transportrul feroviar de mărfuri şi de pasageri, este un „dezastru”, iar activitatea ministrului Chirinciuc „nu contribuie la un progres în acest domeniu”.

„Situaţia la întreprinderea Calea Ferată din Moldova este una dezastruoasă, angajaţii nu au primit salarii de jumătate de an. Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto consumă nişte bani enormi, angajaţii au salarii de 22 de mii lei, iar efectul este diminuat la zero. La fel, ministrul a operat modificări arbitrare în programul de transport interraional”, se arată în textul moțiunii.

PSRM a cerut în mod categoric o reformă la ANTA, verificarea legalităţii modificării programului de transport interraional, pe care le-ar fi operat ministrul Transporturilor, dar şi lichidarea restanţelor la CFM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...