Actualitate

PCRM nu susţine sistemul de vot uninominal

Vladimir Voronin a dat citire unei declarații a Comitetului Central al partidului pe care îl conduce, unde se spune că, deşi în ultimii ani sistemul electoral moldovenesc demonstrează un şir de imperfecțiuni, în prezent nu există argumente plauzibile care ar convinge Partidul Comuniştilor că acestea pot fi depăşite prin trecerea la alegerile prin circumscripții uninominale.

„Trecerea la sistemul electoral majoritar, în opinia noastră, va agrava problemele existente şi va da naştere unor probleme noi. Mituirea alegătorilor şi a deputaților aleşi va putea fi făcută mult mai uşor, ceea ce poate conduce la concentrarea întregii puteri a statului în mâinile unui grup restrâns de persoane, care astăzi pe toate căile împing aceste modificări în Codul Electoral. Folosirea resursei administrative se va face în proporții şi mai mari şi ea va începe la etapa de înregistrare a candidaților”, a spus liderul PCRM.

La același briefing de presă, deputatul PCRM, Oxana Domenti, a anunţat că fracțiunea comuniștilor a înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă prin care solicită de stopeze majorarea prețurilor la serviciile medicale operate recent de către Guvern.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *