Cele două forţe ale fotbalului continental s-au întâlnit de şase ori în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, în ultimul deceniu, fiecare dintre ele obţinând câte trei victorii.

Ultimul duel dintre Real şi Bayern a avut loc în semifinalele ediţiei 2013/2014, când spaniolii s-au impus cu scorul general de 5-0, bavarezii suferind cu această ocazie cea mai categorică înfrângere pe teren propriu în cupele europene (0-4 în returul de la Munchen, după 0-1 în tur).

Real Madrid şi Bayern Munchen, fosta şi actuala echipă a antrenorului italian Carlo Ancelotti, s-au înfruntat, în total, de 22 de ori în cea mai importantă competiţie continentală, germanii obţinând 11 victorii, spaniolii 9, iar în două rânduri a fost consemnată remiza, golaverajul fiind de asemenea favorabil lui Bayern (33-31).

O altă confruntare la fel de interesantă va avea loc între campioanele en titre ale Italiei şi Spaniei, Juventus Torino şi FC Barcelona, care va marca revenirea pe Camp Nou a fundaşului brazilian Dani Alves, care a disputat 247 de meciuri în cei opt ani petrecuţi la gruparea catalană, înainte de a semna cu "Bătrâna Doamnă" în vara anului trecut.

Juve şi Barca au disputat finala Ligii Campionilor în 2015, la Berlin, spaniolii impunându-se atunci cu 3-1, graţie golurilor lui Ivan Rakitic (4), Luis Suarez (68) şi Neymar (90+7), în timp ce pentru torinezi a înscris Alvaro Morata (55). Aceasta a fost a şaptea întâlnire dintre cele două formaţii şi a treia încheiată cu victoria Barcelonei, în timp ce Juve s-a impus de două ori, alte două dueluri încheindu-se nedecis.Campioana Angliei, Leicester City, care evoluează în premieră în Liga Campionilor, va avea ca adversară formaţia spaniolă Atletico Madrid, finalista ediţiei trecute a competiţiei, în timp ce AS Monaco, care a reuşit o calificare spectaculoasă în faţa lui Manchester City, va înfrunta echipa germană Borussia Dortmund.