Școala de Studii Avansate în Jurnalism anunță înscrierea candidaților pentru un nou an de studii

11745401_861490530604358_4216404538545434558_n
Foto: Facebook - Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Vrei să lucrezi în televiziune, să moderezi o emisiune radio ori să lansezi un portal cu cele mai calitative știri? Sau, poate, îți dorești să creezi un ziar ori o revistă? Dacă răspunsul tău e „Da!”, ești așteptat în cel mai bun loc pentru a pune temelia unei cariere în media – Școala de Studii Avansate în Jurnalism.

Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ) a fost lansată în septembrie 2006 și este un proiect de referință al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI). Din start, scopul acesteia a fost să contribuie la formarea unei noi generații de jurnaliști profesioniști în Republica Moldova. Astăzi, într-o lume și epocă în care mass-media sunt la un click distanță de fiecare, ȘSAJ oferă șanse egale tuturor celor care vor să își construiască o carieră de succes în jurnalism și comunicare, dar și celor care doresc să obțină deprinderi și abilități jurnalistice.

Criterii de eligibilitate:

Pentru a deveni unul dintre cei 20 de studenți ai celei de-a 12-a promoții (2017-2018) este suficient să ai studii superioare. Poți fi absolvent de Drept, Economie, Litere, Politehnică, Medicină, Jurnalism, Comunicare, Politologie ori, de ce nu, Teatru sau Pictură. Important este să dai dovadă de multă ambiție, curiozitate și perseverență. Dacă, și aici, răspunsul e „Da”, nu sta pe gânduri, ci vino la ȘSAJ!

Anul de studii la ȘSAJ durează zece luni, timp în care vei deprinde cele mai bune practici în materie de jurnalism, existente astăzi în Europa și în SUA. Vei învăța să scrii cele mai corecte și echidistante știri, îți vom dezvălui secretele celui mai vizualizat material online, vei afla cum se creează cel mai pitoresc material radiofonic și vei descoperi secretele unei fotografii reușite. Împreună cu alți colegi vei filma, vei monta, vei crea designul unui ziar și al unei reviste, vei face infografice și vei participa la realizarea unui adevărat buletin de știri radio și TV. Totul – în regim de redacție. Iar școala îți va pune la dispoziție toată tehnica necesară: reportofon, cameră foto și video, un computer personal.

Dosarele se depun până la 15 mai 2017, ora 17.00 și trebuie să conțină:

#1. CV;
#2. Formular (descarcă);
#3. Scrisoare de motivare;
#4. Un eseu la temă liberă/articol publicat (dacă există);
#5. Copia diplomei de studii superioare (absolvenții anului 2017 prezintă un certificat de la facultate în care se confirmă că sunt în ultimul an de studii);
#6. Copia buletinului de identitate.

Dosarele se pot depune la: Școala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chişinău, str. Tighina 49/4, et.3, Tel.: (022) 92 94 40, 079.909414 e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente