Prețurile producătorilor industriali din Republica Moldova s-au majorat: Care industrie a evoluat mai mult

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preţurile producătorului în industrie în luna februarie a acestui an s-au majorat cu 0,2% faţă de ianuarie curent, cu 0,5% − față de decembrie 2016 și cu 2,6% − faţă de februarie 2016, arată datele Biroului Național de Statistică.

În industria extractivă în luna februarie curent, preţurile s-au diminuat cu 0,1% faţă de ianuarie curent, cu 0,8% − față de decembrie 2016 și s-au majorat cu 0,8% − faţă de luna februarie a anului trecut.

În industria prelucrătoare în luna trecută preţurile s-au majorat cu 0,2% faţă de luna ianuarie, cu 0,6% − faţă de decembrie 2016 și cu 2,9% − faţă de februarie 2016.

În sectorul energetic în luna februarie preţurile au rămas la același nivel față de lunile ianuarie și decembrie, dar s-au majorat cu 0,8% faţă de acceași lună a anului trecut.

Potrivit datelor BNS, în luna trecută, preţurile la principalele grupe idustriale (conform clasificării UE) au evoluat în felul următor: comparativ cu luna ianuarie 2017 preţurile s-au majorat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată și în industria bunurilor de uz curent cu câte 0,3%, la activităţi şi bunuri legate de energie – cu 0,2%, iar în industria bunurilor de capital prețurile s-au micșorat cu 0,1%.

Totodată, în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) prețurile au rămas la același nivel, mai arată datele statistice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...