Centru de plasament pentru animalele fără stăpân de la Orhei își mărește capacitatea

caine4
Foto: Primăria Orhei

Odată cu decizia de mărire a capacității, Centrul va putea găzdui circa 250 de maidanezi, ceea ce va duce la eliberarea totală a străzilor și curților de animale fără stăpân, fiind în așa mod asigurată securitatea orășenilor.

În prezent centrul găzduiește peste 100 de câini de câini și căței, care sunt tratați cu grijă și întreținuți în condiții moderne ce corespund tuturor cerințelor sanitare. Toate animalele primesc hrană specială și îngrijiri medicale de la veterinari calificați. Сentrul de plasament și-a demonstrat eficiența, întrucât de la crearea acestuia în oraș nu au mai fost înregistrate cazuri de atac ai maidanezilor asupra oamenilor.

Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei

În cadrul centrului este deschisă și o linie fierbinte – 060196565, la care locuitorii orașului Orhei pot apela oricând și sesiza grupul de intervenție a Centrului,  pentru a se deplasa la fața locului și a prinde animalele.

Pe lângă angajații care muncesc zi de zi  nemijlocit în Centrul de plasament, sunt constituite și două grupuri de persoane care monitorizează orașul și au grijă ca animalele rămase fără stăpân să ajungă la azil.

Proiectul prevede și activitate de voluntariat. Astfel, sub supravegherea angajaților azilului, toți cei care iubesc animalele, inclusiv copiii, care își doresc un câine acasă, dar nu au posibilitate, își  pot petrece timpul aici și să le poarte de grijă câinilor de la azil. Este de menționat faptul, că la azil periodic nimeresc și câini de rasă. La moment azilul găzduiește un buldog francez și un ciobănesc de rasă care își așteaptă viitorii stăpâni.

Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei

Trebuie de menționat faptul că, în prezent Orheiul – este unica localitate din Republica Moldova unde problema câinilor maidanezi este rezolvată în mod civilizat bazat pe un tratament omenesc față de animale. Problema câinilor maidanezi este actuală și tristă pentru multe orașe din țară, inclusiv și pentru municipiul Chișinău.

În cadrul centrului de plasament a fost lansat serviciul ADOPTĂ-MĂ, care permite de a lua în adopție un câine pentru orice doritor, mai multe detalii vedeți aici. De la crearea azilului au fost găzduiți 170 de câini, dintre care 67 au fost adoptați de familii.

Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente