(LIVE) Societatea civilă vs sectorul justiției: „Anul 2016 a fost un an record”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Peste 100 de proiecte de legi care urmează a fi adoptate pe parcursul anului 2017”, susține deputata din partea fracțiunii PD, Președinte al Comisiei parlamentare Juridice, Raisa Apolschii în cadrul discuției publice organizată de Freedom House cu tema: „Construirea podurilor de încredere dintre societatea civilă și sectorul justiției”.

„Înțeleg că nu suntem perfecți și nici nu pretind să fiu lăudată, însă 2016 a fost un an record în ceea ce privește numărul proiectelor de legi, și chiar dacă s-au comis greșeli, vom face pe viitor îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul calitativ”, a mai menționat deputata.

Totodată, în cadrul discuțiilor publice și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari s-a revoltat pe criticile societății civile, care deseori nu se bazează pe documentare suficientă și nu se cunosc subtilitățile dosarelor.

„Ne dorim să găsim acele oportunități de a discuta pentru ca restabilirea încrederii în justiție în maniera în care cetățenii să revină sau, cel puțin, să nu plece din Republica Moldova”, a menționat Vladimir Cebotari.

Discuțiile publice pot fi vizionate live în vide-ul de mai jos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...