(video) Două grupări criminale impuneau tinere din Moldova să presteze servicii sexuale în Dubai și Atena

dubai-39699597-1476718880-ImageGalleryLightboxLarge
Foto: kuoni.co.uk

Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au documentat activitatea infracțională a două grupări criminale specializate în trafic de persoane şi proxenetism la nivel internațional.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de forțele de ordine s-a stabilit că un grup criminal organizat, specializat în trafic de ființe umane și anume exploatarea sexual-comercială în Dubai activa de doi ani și era condusă de un cetățean al Azerbaijanului de 38 de ani, domiciliat de 16 ani în Dubai. Acesta, în complicitate cu două tinere din Republica Moldova de 21 şi respectiv 27 de ani, cât şi alţi complici din Dubai, recrutau persoane de gen feminin cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani.

Totodată, tinerelor li se perfectau pașapoartele şi vizele de călătorie în Dubai, iar ulterior erau transportate în Emiratele Arabe Unite, cu avionul, prin Aeroportul din Odessa, Ucraina. Ajunse în Dubai, persoanele erau impuse să presteze servicii sexual-comerciale timp de două luni fără a fi remunerate, iar în cazul neacceptării acestor condiții erau vândute altor proxeneți contra sumei de 2000-3000 de euro.

În urma mai multor investigații, liderul grupării şi cele două complice din Republica Moldova au fost reținuți în flagrant, în moment ce transportau spre Odessa trei tinere recrutate recent care urmau să ajungă în Dubai, pentru a presta servicii sexual – comerciale.

Actualmente, au fost identificate șapte tinere care au fost exploatate sexual de această grupare infracțională. Capul grupării şi una dintre complice se află în arest preventiv, un alt suspect colaborează cu organele de drept şi este cercetat în libertate.

De asemenea, Poliția din Republica Moldova și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu organele de drept din Republica Elenă, au documentat timp de trei luni o grupare infracțională specializată în crimă organizată și trafic de persoane.

Astfel, șase membri ai grupării (un cetățean român, o moldoveancă şi patru greci) au fost arestați pe teritoriul Greciei.

Forțele de ordine au stabilit că gruparea respectivă era condusă de un cetățean român de 51 de ani şi o moldoveancă de 34 de ani, care în complicitate cu alte persoane, cetățeni greci, aproximativ de un an de zile recrutau prin rețelele de socializare din Republica Moldova, tinere cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Victimelor li se perfectau pașapoarte biometrice și invitații, iar apoi erau transportate în Grecia, orașul Atena în scopul prestării serviciilor sexuale-comerciale.

Ulterior, victimele erau pozate în lenjerie intimă, după care pozele erau plasate pe diverse agenții de escortă din Atena, numerele de telefoane din aceste anunțuri fiind administrate de membrii grupării.

La solicitarea beneficiarilor de servicii, membrii grupării transportau tinerele la clienți în apartamente sau hoteluri, banii pentru serviciile sexuale fiind preluați de aceștia. În timpul reținerii şi în urma perchezițiilor, au fost identificate şi eliberate din robia sexuală opt tinere originare din Modova, cărora li s-au acordat sprijinul legal şi de protecție.

Totodată, la domiciliile membrilor grupării criminale au fost depistate mai multe invitații false completate pentru tinere din Republica Moldova, formulare de invitații şi declaraţii false, timbre oficiale false cât şi agende cu înscrisuri şi note în ceea ce privește activitatea grupării, diferite sume de bani obținuți din urma practicării prostituției.

La moment, Poliţia din Republica Moldova continuă investigațiile în vederea identificării altor complici şi victime exploatate sexual de această grupare. Dacă suspecții v-or fi găsiți vinovați, riscă închisoare până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente