În primul caz este vorba de două moldovence de 21 şi 27 de ani, care împreună cu un cetăţean din Azerbaijan, de 38 de ani exploatau sexual tinere din Moldova în Dubai.

Astfel, potenţialelor victime li se perfectau paşapoartele şi vizele de călătorie în Dubai, iar ulterior erau transportate în Emiratele Arabe Unite cu avionul prin Aeroportul din Odessa, Ucraina. Ajunse în Dubai, persoanele erau impuse să presteze servicii sexual - comerciale timp de două luni fără a fi remunerate, iar în cazul în care refuzau acestea erau vândute altor proxeneţi contra sumei de 2000-3000 de euro.

Forţele de ordine au identificat şapte tinere care au fost exploatate sexual de această grupare infracţională.

Un alt grup criminal specializat în trafic de fiinţe umane, formată din şase membri, printre care şi o moldoveancă au fost arestaţi.

Forţele de ordine au stabilit că gruparea respectivă era condusă de un cetăţean român de 51 de ani şi o moldoveancă de 34 de ani, care împreună cu patru cetăţeni greci recrutau prin reţelele de socializare tinere din Republica Moldova cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Ulterior, victimele erau pozate în lenjerie intimă, după care imaginile erau plasate pe diverse agenţii de escortă din Atena. La solicitarea clienţilor, tinerele erau transportate în diferite apartamente sau hoteluri pentru a presta servicii sexuale, iar banii erau luaţi de către membrii grupării.

Toţi suspecţii au fost reţinuţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.