Tot mai mulți moldoveni online: Vânzările serviciilor de Internet au crescut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele mai mari creşteri ale vânzărilor de servicii de Internet fix au fost înregistrate de „Sun Communications” și „Moldtelecom”, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Vânzările primei companii au sporit cu 20% şi au însumat circa 58,4 mil. lei, iar ale celei de-a doua companii – cu 6,6% şi au totalizat peste 714,1 mil. lei.

Creșterea numărului de abonaţi, a traficului și utilizarea ofertelor atractive de conectare la Internetul de mare viteză au condus la sporirea veniturilor obținute din vânzarea serviciilor de Internet fix.

În comparație cu anul 2015, volumul total al vânzărilor pe acest segment de piață a sporit cu 5,2%.

Datele mai arată că în anul 2016 numărul de abonați la serviciile de acces la Internet fix a crescut, față de anul 2015, cu 23 mii și a totalizat peste 557,4 mii, dintre care mai bine de 56,5% sunt conectați la rețeaua globală prin fibră optică, tehnologie care asigură viteze mari de acces și de navigare pe Internet.

Potrivit acelorași date, colectate de la 83 de furnizori ai serviciilor de Internet fix, creșterea numărului total de abonați a fost înregistrată exclusiv datorită majorării numărului de utilizatori conectați la rețea prin fibră optică. Numărul acestora a sporit timp de un an cu 9%.

Analiza conexiunilor la Internet fix în funcție de vitezele de transfer a datelor, contractate de abonați, arată că în anul 2016 cea mai importantă creștere a fost înregistrată de conexiunile care permit viteze cuprinse între 30 Mbps și 100 Mbps.

Numărul abonaților care beneficiază de acest tip de conexiuni a crescut, față de anul 2015, cu 11%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...