PCRM și PLDM și-au retras reprezentanții din grupul de lucru pentru modificarea sistemului electoral

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunile PCRM și PLDM din Parlament și-a retras reprezentanții din grupul de lucru creat la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, pentru modificarea sistemului electoral.

Comuniștii și liberal-democrații și-au retras reprezentanții din grupul de inițiativă, pe motiv că proietul de lege care deja a fost propus spre examinare a fost creat „undeva”, numai nu în Parlament și că promovează interesele Partidului Democrat.

Lidera fracțiunii PCRM Inna Șupac spune că modificarea sistemului electoral se face pe placul PD, iar această acțiune este o bătaie de joc la adresa restul fracțiunilor politice decât PD.

„Fără a înființa acest grup de lucru, ați venit deja cu inițiativa de lege care schimbă sistemul electoral. Noi vrem schimbarea actualului sistem electoral, dar nu să se facă pe placul cuiva. Ați vrut să demarați discuții, dar proiectul a fost deja elaborat, știm noi unde. Această acțiune este o bătaie de joc la adresa restul fracțiunilor politice decât PD. PCRM își retrage reprezentantul din acest grup și cerem celorlalte fracțiuni parlamentare să facă la fel”, a declarat Șupac în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului.

De asemenea, deputatul Tudor Deliu a anunțat că și PLDM își retrage reprezentantul din acest grup de lucru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...