„Ziua Unirii Basarabiei cu România”, mărul discordiei în Parlament: Socialiștilor li se cere să renunțe la pașapoartele românești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea PSRM cere Parlamentului să condamne decizia deputaţilor de la București de a numi ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare naţională și de ai pedepsi pe liberali, care au înregistrat o inițiativă, prin care se cere ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională și în Republica Moldova.

„PSRM cere ca Parlamentul să ia atitudine față de aceste decizii și Ministerul de Externe să vină cu o poziție oficială vizavi de această declarație. Avem și partide la Chișinău care primesc bani din visteria țării, dar slujesc și promovează interesele altor state”, a declarat socialistul Grigore Novac.

Citește și:(OFICIAL) 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, declarată zi de sărbătoare națională

În replică, liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că fracțiunea pe care o conduce respinge inițiativa socialiștilor și a amintit că unirea din 27 martie a fost făcută de către moldoveni.

„PL respinge propunerea PSRM. Noi slujim cauzei românești și a memoriei celor care au înfăptuit unirea. Apropo, la 27 martie unirea a fost înfăptuită de moldoveni, dar voi acum vă declarați moldoveni”, a spus Ghimpu sarcastic.

Citește și: 27 martie ar putea fi declarată și în Republica Moldova sărbătoare națională. Iată inițiativa PL

Deputata PLDM Maria Ciobanu a declarat că, săptămâna viitoare, va veni și ea cu o inițiativă, prin care se cere ca ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională și în Republica Moldova.

„Voi înregistra repetat o inițiativă prin care ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională. Vreau să-i transmiteți lui Dodon să lase istoria și limba română în grija oamenilor de știiță și să se ocupe de altceva”, a reacționat Ciobanu.

Liberalul Ion Apostol le-au recomandat socialiștilor să renunțe la cetățenia română, apoi să condamne acțiunile statului român, care oferă bani pentru reparația grădiniților în care învață și copiii socialiștilor și nu impun embargouri, precum o face Federația Rusă.

Democratul Marian Lupu a intervenit pentru a încheia dezbaterile. „Eu mă mir ce se întâmplă la noi în sală, avem chestiuni importante pe ordinea de zi, inclusiv proiectul privind bugetul de stat. Haideți să terminăm acest exercițiu inutil și să ne apucăm de treabă”, a spus Lupu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...