Vladimir Putin o așteaptă pe Angela Merkel la Moscova, pe 2 mai. Un oficial german a confirmat vizita

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că o așteaptă în vizită pe cancelara germană Angela Merkel, pe 2 mai. Declarația a fost făcută de liderul de la Kremlin la o întâlnire, la Moscova, cu premierul landului german Bavaria, Horst Seehofer.

„Transmiteți-i cancelarei federale cele mai calde urări. O așteptăm în vizită pe doamna Merkel pe 2 mai”, a spus Putin citat de agenția TASS.

Potrivit presei ruse, Seehofer care conduce Uniunea Creștin Socială, partenera bavareză a Uniunii Creștin Democrate a Angelei Merkel, a confirmat vizita.

Aceasta ar fi prima asemenea vizită după înrăutățirea relațiilor Rusiei cu Occidentul din cauza anexării Crimeii de către Rusia și declanșării războiului din Donbass, în 2014.

În februarie 2015, Merkel și președintele francez Francois Hollande au contribuit la încheierea șubredului acord de pace în estul Ucrainei, cunoscut ca Minsk II.

Merkel a mers ultima dată în capitala rusă pe 10 mai 2015, când tensiunile dintre Rusia și occidentali atinseseră punctul maxim, în urma conflictului ucrainean. Ea nu a asistat la parada militară de pe 9 mai, când au fost sărbătoriți 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Vizita din mai în Rusia ar avea loc înainte de alegerile parlamentare germane din septembrie, când Merkel speră să-și păstreze funcția. Anul trecut, Merkel a spus că, în timpul alegerilor, sunt „posibile” atacuri cibernetice rusești în Germania și campanii de dezinformare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...