Nicio deplasare la Moscova fără întrevedere cu Patriarhul. Igor Dodon, din nou, față în față cu Kiril

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce acum două luni a mers în prima sa vizită oficială la Moscova, după preluarea funcției de șef al statului, președintele Igor Dodon a mers din nou în capitala Federației Ruse. Și de această dată, președintele a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kiril, care l-a felicitat repetat cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte.

Mai mult ca atât, președintele Igor Dodon s-a „lăudat” pe pagina sa de Facebook că Patriarhul Kiril „l-a blagoslovit pentru începuturile bune în această funcție înaltă”. „M-am adresat Sanctității Sale cu rugămintea de a susține inițiativa privind crearea Platformei Civice de împăcare a locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului. Patriarhul Kiril a susținut această inițiativă. Mai mult, Patriarhul a blagoslovit construirea unei noi biserici a sfântului Serghie de Radonej la Chișinău”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook unde a distribuit și o poză alături de Patriarhul Rusiei.

Nu în ultimul rând, președintele statului laic Republica Moldova, precizează că „credința ortodoxă este sufletul viu al poporului nostru”. „Credința ortodoxă – o piatră de bază a statalității și un fir viu, care pe parcursul multor secole a unit popoarele noastre. Noi, și în continuare, vom păstra cu sfințenie credința strămoșilor noștri”, a mai scris Igor Dodon.

17353298_1820156081558611_8589453254842690563_n

 

Foto: Igor Dodon/Facebook.com


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...