Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.03.2017

Ex-preşedintele holdingului ELAT, condamnat la 9 ani de închisoare pentru însuşirea a peste 3 milioane lei de la BC „Universalbank” SA

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea ex-preşedintelui consiliului societăţilor comerciale „ELAT” şi „SIGMA” pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, prin sustragerea sumei de 3 200 000 lei de la BC ,,Universalbank”  SA.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada anului 2011, fiind preşedintele consiliului societăţilor comerciale ,,ELAT” şi,,SIGMA” , inculpatul a obţinut prin înşelăciune şi abuz de încredere, un credit pe o perioadă de 24 luni în sumă de 3 200 000 lei de la BC,,Universalbank” . Pentru creditul acordat urma să se încheie un contract adiţional la contractul de ipotecă între BC ,,Universalbank” SA - în calitate de creditor ipotecar, ,,ELAT” - în calitate de debitor ipotecar  şi SIGMA” - în calitate de proprietar, prin care se garantează şi creditul acordat preşedintelui consiliului societăţilor comerciale.

În continuare, inculpatul, urmărind asigurarea fictivă a creditului acordat de  ,,Universalbank” SA, prin ipotecarea bunurilor ce aparţin SA ,,ELAT” şi SA ,SIGMA”, a determinat persoanele responsabile din cadrul SA ,,ELAT”şi SA ,SIGMA” să încheie  un acord adiţional la contractul de ipotecă cu banca, garantînd astfel creditul obţinut de inculpat în sumă de 3 200 000 lei. Avînd în vedere că acordul adiţional de garantare a creditului a fost încheiat cu încălcări legislative, la scurt timp, acesta a fost reziliat, iar inculpatul a însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere 3 200 000 lei, prejudiciind instituţia financiară în proporţii deosebit de mari.

Instanţa de judecată l-a condamnat pe inculpat la 9 ani de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activităţi legate de circulaţia banilor pe un termen de 5 ani, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus