Inițiativă legislativă a PL: 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi de sărbătoare națională

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal a înregistrat joi,16 martie, la Secretariatul Parlamentului o inițiativă legislativă, prin care ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, să fie declarată ca zi de sărbătoare națională.

Mai mult, autorii inițiativei legislative, propun și modificarea Codului Muncii, ca data de 27 martie să fie declarată zi de odihnă.

Iniţiativa a fost lansată după ce la 14 martie, Camera Deputaților din Parlamentul României a deci să declare ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională în România.

.”Această zi a întregului neam, o zi sfântă din toate punctele de vedere, nu trebuie să fie confiscată de o competiție politică ce nu are nimic în comun cu idealurile de veacuri ale poporului nostru, mai ales în contextul că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la marele eveniment”, se arată în motivarea PL.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.