Ascundea droguri în scările caselor, iar după ce primea banii on-line, le trimitea clienţilor coordonatele prin SMS

Un tânăr de 25 de ani din Chişinău a pus pe picioare o afacere de vânzare a drogurilor, utilizând schema de realizare prin metoda de procurare preplătită. La începutul anului 2015, el a creat mai multe conturi electronice de pre-plată pe site-urile companiilor BPay şi WebMoney, pe care le utiliza pentru a recepţiona mijloace băneşti în schimb la droguri.

În acelaşi timp, în locuri tăinuite din scările caselor din sect.Râşcani, mun. Chişinău, el amplasa pacheţele cu diferite cantităţi de droguri sub formă de comprimate cu denumirea comercială „Subutex”, pe care le realiza la preţul de 400 lei fiecare.

Utilizând mai multe cartele telefonice prepay, el expedia persoanelor care doreau procurarea drogurilor numerele conturilor, iar după achitarea prin transfer on-line a mijloacelor băneşti, consumatorii de droguri primeau prin SMS coordonatele aflării comprimatelor „Subutex”.

Pentru a găsi cât mai mulţi cumpărători, în activitatea criminală au fost atraşi doi consumatori de droguri în vîrstă de 35 şi, respectiv, 38 ani care utilizau schema menţionată mai sus de vânzare a drogurilor, însă preţul comprimatului era de 600 lei. Din contul diferenţei de preţ, persoanele respective primeau droguri pentru consum personal.

După mai multe luni de filaj, activitatea ingenioşilor vânzători de droguri a fost deconspirată de către Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, iar la 15 martie, instanţa de judecată a adoptată o sentinţă de condamnare pe caz.

Astfel, organizatorul comiterii infracţiunii a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 8 ani şi 6 luni, ceilalţi doi vor executa câte 7 ani şi 6 luni închisoare

Totodată a fost dispusă trecerea în beneficiul statului a mijloacelor băneşti în sumă de 5000 dolari SUA, rezultate din infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.