Patru metode neobișnuite de a prelungi viața mașinii tale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şoferii ştiu care sunt cele mai bune metode prin care poate prelungi viața mașinilor, dar există unele mai puțin cunoscute, aproape ciudate, de care habar nu au.

1. Spală mașina! Spălarea îndepărtează contaminanții care duc la apariția coroziunii. Cele mai expuse zone sunt cele de sub caroserie, dar și muchiile și îmbinările. Este recomandat să speli mașina în special iarna, pentru că materialele antiderapante împrăștiate în sezonul rece au un efect nefast asupra caroseriei mașinii tale.

2. Nu căra lucruri inutile! Cu cât o mașină cântărește mai mult, cu atât va fi mai grea sarcina motorului, a suspensiei, a transmisiei și a frânelor. Implicit, și uzura acestora se va produce mult mai rapid.

Citește și: Iată cum poți scădea consumul de carburant al mașinii tale

3. Pornește blând! După ce a stat peste noapte, uleiul s-a scurs în baie, lăsând componentele sensibile ale motorului neprotejate. Dacă pornești imediat, frecarea va fi mai mare, la fel și uzura. Este recomandat să lași motorul să meargă 15-30 de secunde înainte de a pleca de pe loc, pentru a permite uleiului să ajungă la toate componentele esențiale. Apoi, primii kilometri nu trebuie să forțezi.

4. Calc-o! Chiar dacă turațiile ridicate ard mai mult combustibil, regimul mai ridicat de turații place mai mult motorului. Chiar dacă pare să ducă la o uzură și mai mare, e indicat ca periodic, la fiecare câteva sute de kilometri (un rezervor), sa folosiți întreaga plajă a turometrului. Faceți asta numai când motorul este cald, în niciun caz la rece, pentru că altfel veți obține exact efectul opus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...