Ex-președintele „Elat”, condamnat la nouă ani pentru escrocherie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul preşedinte al consiliului societăţilor comerciale „Elat” şi „Sigma” a fost condamnat la nouă ani de pușcărie pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. El a fost învinuit de faptul că a sustras, prin înșelăciune, peste trei milioane de lei din „Universalbank”.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada anului 2011, fiind preşedintele consiliului societăţilor comerciale ,,Elat” şi,,Sigma” , inculpatul a obţinut prin înşelăciune şi abuz de încredere, un credit pe o perioadă de 24 luni în sumă de 3 200 000 lei de la ,,Universalbank” . Pentru creditul acordat urma să se încheie un contract adiţional la contractul de ipotecă între ,,Universalbank” SA – în calitate de creditor ipotecar, ,,Elat” – în calitate de debitor ipotecar şi Sigma” – în calitate de proprietar, prin care se garantează şi creditul acordat preşedintelui consiliului societăţilor comerciale.

Inculpatul, ar fi determinat, însă, persoanele responsabile din cadrul companiilor ,,Elat”şi ,Sigma” să încheie un acord adiţional la contractul de ipotecă cu banca, garantând astfel creditul obţinut de inculpat în sumă de 3 200 000 lei. Pentru că acordul adiţional de garantare a creditului a fost încheiat cu încălcări legislative, la scurt timp, acesta a fost reziliat iar suma de peste trei milioane ar fi rămas în buzunarul inculpatului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...