Angelina Jolie critică ONU: Actrița îndeamnă la o mai mare implicare și reevaluare a priorităților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cunoscută pentru implicarea ei în cauze umanitare, Angelina Jolie și-a făcut vocea auzită din nou. Aceasta a făcut apel la puterile lumii să se implie în criza umanitară crescândă care determină un număr din ce în ce mai mare de oameni să-și părăsească patriile răscolite de război.

Aflată meircuri la o întrunire ONU la Geneva, actrița și filantroapa Angelina Jolie a criticat Organizația Națiunilor Unite ca fiind „imperfectă” și necesită reînnoiri.

„Dacă guvernele și liderii nu țin astăzi vie flacăra internaționalismului, atunci trebuie să facem acest lucru noi, în calitate de cetățeni”, a declarat Jolie la conferința anuală Sergio Vieira de Mello, organizată în onoarea acestui fost reprezentant al ONU ucis într-un atentat la Bagdad în 2003.

„Asistăm la un val de naționalism în creștere, deghizat în patriotism, și la reapariția unor politici de încurajare a fricii și urii față de alții „, a avertizat ea, fără a se referi în mod direct la președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui administrație revizuiește finanțarea Națiunilor Unite și participarea la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Nici un singur apel umanitar la donații din partea guvernelor din lumea întreagă nu a primit nici jumătate din suma necesară, a spus ea. Operațiuni derulate în patru țări în care 20 de milioane de persoane se află în pragul morții din cauza foametei — Yemen, Somalia, Sudanul de Sud și Nigeria — sunt grav subfinanțate, anunță agerpres.ro


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...