Iată aplicația care îi protejează pe turiști oriunde în lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de portughezi au lansat pe piață aplicație de smartphone „Securis”, care servește la protejarea sau alertarea turistului care se află în oricare parte a lumii.

Ideea creată de Pedro Costa, Tiago Simues și Luís Zenha-Rela este gândită ca un ghid virtual pe care o poate descărca orice utilizator de smartphone. Datorită utilității sale, instituția guvernamentală portugheză Turismo do Centro a decis să-i confere premiul întâi acordat anual celei mai inovatoare și eficiente inițiative din punct de vedere turistic.

Dacă turistul se află într-o zonă neindicată din punct de vedere al securității, atunci telefonul vibrează pentru a-l avertiza că a pătruns într-o zonă periculoasă pentru el. Aplicația este bazată pe hărți în timp real și beneficiază de ajutorul „geolocalizatoarelor” GPS pentru a putea fi folosită de orice persoană din oricare parte a lumii.

Aplicația oferă diferite hărți împărțite pe zone care îi indică utilizatorului care sunt cele mai bune pentru circulat, iar hărțile conțin semnalări în funcție de gradul de securitate.

„Securis” îi permite turistului ca printr-o simpla atingere a butonului de panică să fie alertate forțele de intervenție și să fie salvat dacă este în pericol, fiind mereu localizat prin coordonatele GPS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...