Ministerul Agriculturii, Eduard Grama, va fi pus astăzi sub învinuire pentru corupere pasiva

IMG_3038

Procurorii au emis astăzi ordonanță de punere sub învinuire a ministrului agriculturii pentru corupere pasiva. Tot astăzi, procurorii urmează să transmită Guvernului demersul de suspendare din funcție a ministrului, în conformitate cu art. 200 din Codul de procedura penală.

De asemenea, informăm că numitul a primit ieri îngrijiri medicale după ce a acuzat probleme de sănătate în timpul audierilor. Medicii au decis că, având în vedere intervenția chirurgicala pe cord, pe care a suferit-o anterior, sunt necesare investigații suplimentare.

Astazi, un consiliu, format din mai multi medici, a decis ca el sa rămână sub supraveghere medicala într-o instituție specializata. Medicii urmează sa transmită procurorilor toate actele medicale care stau la baza acestei solicitari.

Reamintim că, Ministrul Agriculturii și Industriei alimentare, a fost reținut pe 15 martie, pentru 72 de ore, într-un dosar de corupție pentru însușirea prin excrocherie și înșelăciune a bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău.

Eduard Grama este bănuit că ar fi primit sume de bani care nu i se cuvin pentru a întreprinde acțiuni prin care 9,9 hectare ale Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău să treacă în posesia unui agent economic din Stăuceni.

Atribuțiile ministrului Eduard Grama au fost preluate temporar de către viceministrul Iurie Ușurelu. Momentan, ministerul își continuă activitatea în regim normal, îndeplinind obiectivele pentru actuala perioadă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente