Aduceau pastile ecstasy din state europene şi le vindeau în Moldova// VIDEO

O grupare criminală, specializată în comercializarea angro a pastilelor cu efect psihotrop în proporţii deosebit de mari, a fost destructurată de poliţiştii capitalei în comun cu procurori. Pastilele erau transportate pe teritoriul ţării prin contrabandă din state europene, documentarea şi monitorizarea grupului criminal fiind efectuată pe parcursul a aproximativ trei luni de zile.

În această perioadă, forţele de ordine au acumulat probe suficiente pentru a reţine membrii grupării criminale în flagrant delict şi a le aplica măsura de reprimare sub formă de arest.

Conform datelor acumulate, membrii grupării s-a dovedit a fi 4 indivizi cu vârstele cuprinse între 24 ani şi 34 ani, originari din Chişinău, Anenii-Noi şi Drochia. Liderul acestora era un bărbat de 33 ani, din capitală, care avea rolul de a dirija activităţile criminale de transportare, comercializare angro a pastilelor ecstasy şi identificarea potenţialilor cumpărători.

În acest context procurorii şi poliţiştii au iniţiat achiziţii de control, fiind reţinut cu 1 000 de pastile ecstasy şi 140 000 lei marcaţi, tarnsmişi anterior sub controlul ofiţerilor de  investigaţii. Este de menţionat că operaţiunile de reţinere au fost desfăşurate concomitent pe teritoriul Capitalei cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, fiind încătuşaţi toţi membrii grupării criminale.

Astfel, în urma percheziţiilor autorizate, au fost ridicate mijloace financiare în sumă de aproximativ 300 000 lei, care ar fi fost obţinute în urma vânzărilor de pastile cu efect psihotrop, precum şi o armă de foc.

Respectiv lotul de pastile depistat a fost sigilat şi expediat la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, care conform informaţiilor speciale urma să ajungă în cluburile de noapte din capitală.

Actualmente membrii grupării sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.