Vom găsi pe cineva pe Facebook doar după poza? Aplicația care ar însemna sfârșitul intimității pe Internet

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un antreprenor britanic susține că a creat o aplicație care ar permite căutarea și găsirea unei persoane pe Facebook folosind doar o fotografie cu aceasta. Facezam, creatorul aplicației, Jack Kenyon, permite găsirea acesteia în doar câteva secunde.

Tehnologia ar functionza grație recunoașterii faciale, arată Fortune. Potrivit creatorului aplicației, aceasta e eficientă în 70% dintre cazuri, când persoana este descoperită în mai puțin de 10 secunde.

Dacă această aplicație va fi lansată în 21 martie, în Apple App Store, așa cum promite Kenyon, vom vorbi despre sfârșitul confidențialității pe Internet, comentează publicația.

O astfel de aplicație ar însemna că orice străin poate fotografia pe cineva și apoi să-l găsească pe Facebook.

Cel mai probabil, Facebook nu va fi de acord cu lansarea aplicației, mai ales că tocmai și-a modificat termenii de confidențialitate, înăsprindu-i. Și în urmă cu câțiva ani a luat măsuri similare. De altfel, a și transmis acest lucru printr-un comunicat. În acesta se mai arată că Facebook încearcă să intre în legătură cu creatorul Facezam.

Pe bună dreptate, Fortune își pune chiar problema dacă această aplicație chiar există, afirmând că e greu de imaginat că un om de afaceri britanic ar încerca așa ceva, știind că în mod clar un astfel de instrument se bate cap în cap cu termenii de confidențialitate ai Facebook.

În ceea ce-l privește pe așa-zisul creator, Kenyon, acesta este pur și simplu inexistent pe Internet; un semn mare de întrebare pentru cineva care activează într-un domeniu ce ține de inovații în tehnică, pe Internet.

De menționat e că în Rusia există deja o astfel de aplicație, care este și extrem de populară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...