Poroșenko: Separatiștii proruși au confiscat active în valoare de peste două miliarde de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Valoarea activelor confiscate de către separatistii prorusi în estul Ucrainei este de peste două miliarde de dolari americani, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul ședinței Consiliului de Securitate și Apărare Naționala al Ucrainei.

„Situația din estul Ucrainei s-a deteriorat în mod semnificativ, din păcate mai degrabă pentru Ucraina, decât pentru dușmanii săi. S-a agravat și situatia pe front”, a spus presedintele, citat de Unian.

„Rusia a recunoscut „pașapoartele” așa-numitelor republici, iar conducerea auto-proclamată a acestora, la ordinele Federației Ruse, a confiscat întreprinderile ucrainene”, a declarat Poroșenko.

Potrivit președintelui ucrainean, valoarea estimata a activelor este de peste doua miliarde de dolari americani. „O parte a proprietarilor au încetat producția. Iar cei care continuă, desigur, să nu spere să desfacă bunurile în ​​Ucraina sau în orice altă țară din lume. Prin eforturile comune ale teroriștilor și activistilor care au blocat Donbasul, Ucraina și-a pierdut întreprinderile, iar acest lucru, din păcate, a creat o realitate complet nouă”, a declarat Poroșenko, potrivit paginaderusia.ro.

Aminitim, tot astăzi, la propunerea presedintelui Ucrainei, Consiliul de Securiate al Ucrainei a decis blocarea temporară a tuturor transporturilor comerciale între regiunile ocupate din Donbas și restul țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...