Încă o ședință în dosarul Usatîi, amânată! Magistratul e încărcat cu alte dosare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încă o ședință de judecată în dosarul președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost amânată astăzi după ce magistratul care urma să examineze plângerea avocaților acestuia s-a arătat prea încărcat cu alte dosare. Astfel, acesta a amânat ședința pentru data de 23 martie.

„Astăzi trebuia să fie examinată plângerea pe faptul refuzului explicării învinuirilor aduse lui Renato Usatîi, însă, din cauza unui mare număr a altor dosare legate de rețineri, judecătorul nu este în stare să înceapă examinarea. De aceea, ședința a fost amânată pentru data de 23 martie, la 16:40”, a declarat avocatul Ion Cerga.

În opinia părții apărării învinuirea privind furtul acțiunilor „Universalbank” și tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov i-au fost înaintate lui Renato Usatîi fără a indica elemente cum ar fi data și locul comiterii acestora. „De fapt, a fost înaintată o învinuire formală, din care apărarea nu poate sublinia anumite date pe care și-ar putea construi poziția de apărare a lui Renato Usatîi”, a mai spus Cerga.

Este de menționat că și ședința de ieri în dosarul președintelui „Partidului Nostru” a fost amânată pe motiv că, deși a fost obligat de magistrat să prezinte probele, procurorul a prezentat în instanță doar câteva materiale ale dosarului penal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...