Detalii despre reținerea ministrului Eduard Grama

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut pentru 72 de ore, într-un dosar de corupție, a precizat Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție. Demnitarul este cercetat în dosarul privind tentativa de înstrăinare a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni.

Potrivit lui Morari, în cadrul urmării penale, s-au stabilit circumstanțe privind o faptă de corupție săvârșită și de către ministrul Agriculturii.

„În urma acţiunilor de urmărire penală s-au stabilit circumstanţe privind o faptă de corupţie săvârşită de către persoana la care astăzi au fost făcute percheziţii. Vorbesc de ministrul Agriculturii. Astăzi au fost efectuate percheziţii atât la birou, cât şi la domiciliu. La moment, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală. Ministrul Agriculturii ar fi primit bani pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, a declarat presei Viorel Morari.

Mai exact, ministrul este bănuit că ar fi primit sume de bani care nu i se cuvin pentru a întreprinde acțiuni prin care 9,9 hectare ale Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău să treacă în posesia unui agent economic din Stăuceni.

“Nu voi intra în detalii, căci la moment procurorii şi ofiţerul de urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie efectuează acţiuni de urmărire penală cu participarea persoanei bănuite”, a adăugat el.

Viorel Morari a reamintit că la începutul anului 2016 a fost pornită o cauză penală pe faptul deposedării prin escrocherie a bunurilor ce aparţineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie Chişinău cu din Stăuceni.

Câteva persoane din cadrul colegiului respectiv au contrafacut anumite documente de prin anii ’90. Anumite persoane au achiziţionat bunuri ale instituţiei. Astfel se enumera o clădire administrativă, un laborator şi 12 hectare de teren. Prin prezentarea probelor false aceste persoane au cerut judecătorilor să le abjudice aceste bunuri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.