Un nou mandat de arestare în lipsă pe numele fostului deputat român Sebastian Ghiță

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat român Sebastian Ghiță s-a ales cu un nou mandat de arestare. Tribunalul Prahova a dispus închiderea lui pentru 30 de zile, în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghiță este acuzat în acest ultim dosar că a primit în perioada 2007 — 2014, pentru contracte atribuite de instituții și autorități publice unor societăți comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei și zece milioane euro, menționează Agerpres.

„În perioada 2007 — 2015, la nivelul instituțiilor publice și autorităților publice, au fost încheiate mai multe contracte de achiziție de programe informatice finanțate din fonduri publice, dar și din fonduri europene, de către mai multe societăți comerciale cu acest profil de activitate și de asocierea dintre acestea și societățile comerciale SC International SRL și SC Asesoft International SA. Pentru încheierea acestor contracte finanțate din bani publici și fonduri europene, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale (…) și ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta”, se precizează în comunicatul DNA.

Pe numele lui Sebastian Ghiță a mai fost emis un mandat de arestare pe 5 ianuarie. Decizia a fost luată dîn lipsa lui după ce Ghiță a dispărut și nu s-a mai prezentat la Inspectoratul de Poliție Prahova, așa cum trebuia s-o facă fiind cercetat sub control judiciar într-un alt dosar.

Fugarul Sebastian Ghiță, ori cel mai căutat om al momentului, cum a fost supranumit de presa din România, s-ar fi aflat o perioadă în Republica Moldova, sub protecția oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Astăzi presa românească scrie, citând surse care vor să-și păstreze anonimatul, că Sebastian Ghiță a fost localizat în Serbia. Autoritățile au infirmat, însă, informația.

Citește și Cel mai căutat om din România s-ar afla în Republica Moldova, sub protecția oligarhului Plahotniuc

Citește și Rețeaua infracțională prin care Ponta a obținut voturile românilor din Republica Moldova


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...