(foto) Pe cele mai periculoase străzi din Chișinău se defășoara operațiunea „Pietonul”

pieon5

În baza unei analize efectuată, Inspectoratul Național de Patrulare a stabilit sectoarele, și anume străzile din municipiul Chișinău, unde au loc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Totodată, au fost stabilite și sectoarele unde au fost întocmite cele mai multe contravenții de inspectorii de patrulare, datorită cărora statistica arată micșorarea numărului accidentelor de acest tip.

În acest context, pe 15 martie curent, INP a demarat operațiunea „Pietonul” în scopul de a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor. Pe parcursul a trei zile, ofițerii de patrulare vor atenţiona pietonii şi şoferii despre evenimentele grave în trafic și consecințele acestora. Totodată, pietonii care nu traversează regulamentar și șoferii care nu cedează trecerea pietonilor vor fi sancționați conform legii.

Potrivit datelor statistice, de la începutul anului, bulevardul Dacia din sectorul Botanica ocupă locul întâi, fiind înregistrate 8 accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Aceasta este urmată de strada Muncești cu 5 accidente și Sarmizegetusa cu 4. Pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani, au fost înregistrate 3 accidente, iar pe Calea Ieșilor, în egalitate cu Vasile Lupu și Nicolai Costin câte 2.

În total, pe aceste străzi, din vina pietonului ori a conducătorului auto, au decedat 2 persoane, iar altele 24 au primit traumatisme.

Astfel, în aceste sectoare pe parcurcursul operațiunii, inspectorii de patrulare vor activa în mod sporit. Menționăm că acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul țării.

pieon1

pieon2

pieon3

pieon4

pieon5

pieon6

pieon7

pieon8

pieon9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente