Un agent economic din Republica Moldova a încălcat drepturile de autor ale „Groupe Canal +” din Franţa

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale investighează o cauză penală privind încălcarea drepturilor de autor şi conexe ale companiei „ Groupe Canal +” SA, Franţa. Astfel, un agent economic din RM a retransmis ilegal prin reţeaua internet diferite evenimente sportive, cauzând un prejudiciu estimat de circa 15 mln euro.

În gestiunea procurorilor PCCOCS se află o cauză penală pornită pe faptul încălcării drepturilor de autor şi a drepturilor conexe soldate cu cauzarea unui prejudiciu în proporţii deosebit de mari; evaziunii fiscale, care a condus la neachitarea impozitului în proporţii deosebit de mari.

În speţă, factorii de decizie a unui agent economic din R. Moldova au încălcat drepturile de autor şi conexe al „Groupe Canal +” SA (Franţa) prin retransmiterea ilegală prin reţeaua internet a diferitor evenimente sportive prin ce au cauzat un prejudiciu estimat de circa 15 mln euro.

Astăzi, la 15 martie procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii Centrul de Combatere a Crimelor Cibernetice, efectuează percheziții la domiciliile suspecților şi sediile întreprinderilor bănuite de săvârşirea infracţiunii.

Sancțiunea articolelor de care sunt bănuite persoanele nominalizate, prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 6 ani sau amendă între 3350 şi 6000 unităţi convenţionale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.