Se lansează o aplicație care anticipează crimele și delictele înainte ca ele să aibă loc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De fiecare dată când poliția din Marea Britanie se implică în rezolvarea unui incident, sau într-o arestare, totul este înregistrat și stocat. Fiecare astfel de informație este păstrată pe platformele Poliției Metropilotane din Londra, cea mai puternică platformă din țară. Aceasta funcționează pe baza unui sistem de înregistrare a datelor pus la dispoziție tuturor celor 31.000 de ofițeri în activitate.

Aplicația a fost folosită de firma de cercetare științifică Dataiku, care a urmărit rata infracționalității din capitala Marii Britanii, în încercarea de a prognoza potențialele crime din Londra, pe parcursul anului 2017, scrie realitatea.net.

Nicolas Gakrelidz, coordonator al echipei IT care a creat aplicația, spune cu îndrăzneală că „este foarte posibil să se prezică ratele criminalității pe viitor”.

Aplicația constă într-o hartă care arată zonele cu o anumită densitate a populației și structura acesteia. De asemenea, aceasta sumarizează ratele criminalității dintr-o anumită zonă. Ficare cerc ce apare pe hartă reprezintă o informație anume, fie că e vorba despre persoanele înregistrate, segmentul de populație care locuiește sau tranzitează zona, antecedente etc.

Pentru fiecare zonă, harta arată, de asemenea, numărul de infracțiuni prevăzute lunar și face comparații cu situațiile din anul precedent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...