Un grup criminal, din care făceau parte şi cetățeni ai Republicii Moldova, prăda locuințe în Franţa

Oamenii legii din Republica Moldova şi Franţa au destructurat activitatea unui grup criminal, organizat din care fac parte cetățeni ai Republicii Moldova, specializat în furturi prin efracție din locuințe, în regiunea Alsacia din Franţa. Au fost efectuate simultan două percheziții în Franța și 15 percheziții în Republica Moldova. Patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestaţi.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 140 de utilaje și materiale diverse provenite din infracțiunile săvârșite în Franța, regiunea Bas-Rhin. Membrii grupului vindeau o parte din bunurile furate în regiunea Alsace, iar cealaltă parte ajungea în Republica Moldova, ulterior era vândută cu sprijinul complicilor.

Actualmente, 52 de furturi prin efracție au fost elucidate în departamentul Bas-Rhin. Alte fapte săvârșite sunt în curs de analiză și verificare, ca urmare a descoperirii bunurilor sustrase.

Liderul grupului criminal,  cu antecedente penale, atît în Franța cât și în Republica Moldova, este condamnat la opt ani de detenție în Republica Moldova, fiind anunțat în căutare internațională.

Acțiunile s-au desfășurat grație cooperării între autoritățile din România, Republica Moldova și Franța, care au avut un sprijin activ din partea Europol.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.