S-a pornit la Cernăuţi, dar a ajuns în Republica Moldova. Un ucrainean, amețit de băutură, s-a rătăcit la frontieră

Un ucrainean care era venit în ospeție la o rudă din Mamalîga, fiind amețit de băutură, s-a rătăcit la frontieră. Acesta s-a certat cu ruda sa şi a decis să meargă acasă pe jos în regiunea Cernăuţi. Poliţiştii de frontieră de la Criva au reţinut bărbatul la 150 metri de linia de frontieră.

Astfel, pe 14 martie, puțin trecut de miezul nopții, inspectorul de serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Criva a monitorizat, cu ajutorul sistemului fix de observare, acțiunile unei persoane care înainta, pe jos, din Ucraina în R.Moldova.

Operativ, la fața locului s-a deplasat grupa de intervenție, în vederea reținerii persoanei în cauză. Astfel, polițiștii de frontieră au depistat pe direcția localităților Criva-Mamalîga, un bărbat de 39 de ani, originar din regiunea Cernăuți, Ucraina.

În discuții, persoana nu și-a putut justifica prezența în zonă, ba mai mult, acesta era în stare avansată de ebrietate. Polițiștii de frontieră au condus ucraineanul la Sector, pentru efectuarea cercetărilor adiționale.

Din declarații, s-a aflat că bărbatul era în ospeție la o rudă din Mamalîga, însă în urma unei certuri a decis să revină în localitatea de baștină și, fiind amețit de băutură, s-a rătăcit la frontieră.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au pornit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Ulterior, bărbatul a fost predat autorităților din Ucraina.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.