Bild, cel mai mare cotidian din Germania, îl sfidează pe prima pagină pe președintele Turciei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bild, cel mai mare cotidian german, susținea miercuri pe prima pagină că „îi spune adevărul în față” președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, proclamându-l persona non grata în Germania și denunțând „nebunia puterii sale”, relatează AFP.

În plină criză diplomatică germano-turcă și turco-europeană în legătură cu referendumul privind sporirea prerogativelor prezidențiale ale lui Erdogan, cotidianul publică pe prima sa pagină o fotografie a liderului turc, vizibil iritat, titrând „Bild îi spune lui Erdogan adevărul în față”.

„Nu sunteți un democrat, aduceți prejudicii țării dumneavoastră! Nu sunteți binevenit aici”, scrie tabloidul german, care susține că are un tiraj de două milioane de exemplare pe zi.

„În nebunia puterii sale, egomaniacul Erdogan îi ațâță pe turci împotriva Europei”, continuă cotidianul, care îl acuză pe „micul om din Bosfor” că „distruge țara”.

Ankara este în plină dispută cu mai multe țări europene, în frunte cu Germania și Olanda, după interdicția impusă mai multor miniștri de a face campanie în diaspora turcă în favoarea lui „DA” la referendumul din 16 aprilie privind sporirea prerogativelor președintelui.

Erdogan a acuzat Berlinul de metode „naziste”, că-i sprijină pe „teroriști” în țara sa și că promovează respingerea referendumului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...