O cercetare valoroasă a Republicii Moldova va apărea în limba engleză: Contribuie și tu!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”, scrisă de economistul Denis Roșca, a fost recunoscută drept cea mai bună cercetare științifică din 2016 în cadrul „Science Slam” al Academiei de Științe din Moldova.

Cinci premii Nobel și patru premii Oscar au fost decernate personalităților originare din Republica Moldova, iar cel mai bogat moșier este originar din orașul Bălți. Trei moldoveni au cucerit Everestul, iar un sportiv moldovean a trecut înot o strâmtoare de peste 230 de kilometri. Acestea sunt doar câteva curiozități din colecția celor 1 800 de biografii ale oamenilor cu rădăcini basarabene, adunate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”.

Mulțumită programului Diaspora Engagement Hub al Biroului de Relații cu Diaspora, cu susținerea IOM și SDC, cartea este tradusă în limba engleză și este machetată. Autorul mai speră doar să adune fondurile necesare pentru tiprăirea cărții, prin intermediul platformei Guvern24.

Donatorii vor avea opțiunea de a procura cartea în limba engleză în avans, iar livrarea ei se va face îndată după tipărire. Cei care vor dona sume mai mici decât prețul unei cărți, vor primi, în semn de mulțumire, în format pdf „Marii inventatori ai Moldovei”.

„Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”, varianta engleză va avea prețul de 50 euro, iar la cumpărarea în avans prețul este de 40 euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...