Dezvăluirile tânărului care a creat „Balena albastră”: „Am vrut să curăț lumea de oameni care fac rău”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jocul care împinge tinerii la sinucidere continuă să câştige noi adepţi, chiar dacă iniţiatorul proiectului este arestat de patru luni. Acesta le-a declarat ziariştilor de la un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos.

Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului „Balena Albastră”, a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg. ru, chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii la jumătatea lunii noiembrie. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg.

În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere. „Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor.

„Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul.

Citește și: Elevi din Drochia, găsiți cu simbolul „balenei albastre” pe corp

Aşa a apărut jocul „Balena Albastră”, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum.

Tot el povesteşte şi cum decurge sinistrul joc: „Este necesar ca sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine”. După aceea urmează o discuţie pe skype în care îşi cunoaşte mai bine „victimele” şi în urma căreia ia decizia dacă subiectul va fi împins la sinucidere sau nu.

„Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă”, explică Budeikin, una dintre cele mai importante sarcini ale jocului, aceea ca victima să se trezească noaptea la o anumită oră şi să asculte muzică tristă.

Un alt element important în joc este dovada că adolescenţii şi-au îndeplinit sarcinile. „Una dintre sarcini este să se taie cu obiecte ascuţite şi să trimită fotografii cu dovada acţiunii. În acest punct sunt prinşi în mreje şi nu mai pot ieşi din joc”, a povestit tânărul.

Interesant este că, în urma interviurilor, medicii ruşi l-au declarat perfect sănătos din punct de vedere psihic. El a mărturisit că a avut parte de o „copilărie dificilă”.

Citește și: Replica internauților: Iată ce conține jocul „Balena roz”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...